U OPĆINI BAŠKA POLOŽEN JE 19. TRAVNJA 2021. GODINE KAMEN TEMELJAC ZA VIŠESTAMBENU ZGRADU IZ PROGRAMA POS-A

20. travnja 2021.

Program POS-a pokrenut je s ciljem da se građanima Republike Hrvatske omogući rješavanje stambenog pitanja po uvjetima znatno povoljnijim od tržišnih.

 

Polaganjem kamena temeljca započinje izgradnja stambenog objekta koji se sastoji od 13 stanova na 4 etaže: prizemlje, podrum i dva kata. U prizemlju će biti smješteni skladišni prostori, te je planirano uz zgradu osigurati pripadajući parkirni prostori.

 

Općina Baška započela je ovu priču vezanu za POS-ove stanove još prije nekih 5-6 godina u cilju jedne od demografskih mjera u nizu mjera koje je Općina Baška poduzela u zadnjih desetak godina kako bi zadržali naše mlade, mlade obitelji ali i samce“, naglasio je  općinski načelnik Općine Baška Toni Juranić.

 

Naime, riječ je o višestambenoj zgradi ukupne vrijednosti investicije 12.500.000,00 kuna od kojeg iznosa Općina Baška nepovratno sufinancira izgradnju s ukupno 3.689.793,23 kuna. Također, Općina Baška osigurala je zemljište te će opremiti građevinu komunalnom infrastrukturom i priključcima.

 

Na što se nadovezao direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragan Hristov  rekavši kako je „Općina Baška prepoznala Program poticane stanogradnje i uključila se među 15 lokalnih zajednica u Primorsko-goranskoj županiji koji su prihvatili ovaj program izgradnje stanova, a Agencija je siguran partner jedinicama lokalne samouprave u osiguravanju stambenog prostora ukoliko se ukaže potreba za izgradnju istog.“