Prezentacija POS programa u Gradu Valpova

28. veljače 2019.

Zamjenica gradonačelnika Ana Brajnović pozdravila je sudionike tribine, predstavila Krešimira Žunića, zamjenika direktora Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama koja provodi projekt te naglasila nastojanje Gradske uprave da provođenjem projekta pomogne, prije svega mladim obiteljima, da na jednostavan i dostupan način kvalitetno riješe stambeno pitanje. Pojasnila je postupak koji je do sada proveden i doveden do prikupljanja zahtjeva za kupnju stanova i utvrđivanja Liste prava prvenstva.

U nastavku tribine Krešimir Žunić pojasnio je sve detalje programa poticane stambene izgradnje, naglasio njegove prednosti i sa zadovoljstvom zaključio kako su do sada provedene aktivnosti na području Grada Valpova sustavne, transparentne i nadasve povoljne za zainteresirane, budući da je zamjenica gradonačelnika uvodno naglasila kako će sva nastojanja Gradske uprave biti usmjerena da se postigne cijena od 700 Eura po kvadratnom metru, pa moguće i niža. U tu svrhu će se darovati zemljište i potrebna infrastruktura za planirani stambeni objekt.

-Bila bi to među najnižim cijenama koje smo imali na više od 230 gradilišta u Hrvatskoj u izgradnji više od 8 tisuća stanova, zaključio je Žunić.

Podsjetimo, kroz predstavljanje projekta ponovljene su osnovne činjenice – za nastavak provođenja projekta potrebno je tridesetak podnesenih neobvezujućih zahtjeva zainteresiranih za kupovinu stana u za sada jednoj planiranoj zgradi koja bi bila izgrađena na području Topolika u ulici Matije Gupca u Valpovu.

Do sada poduzete radnje oko provođenja tog projekta u Valpovu, pod pretpostavkom da do 15. ožujka bude podnesen zadovoljavajući broj zahtjeva, uz angažman svih zainteresiranih subjekata, jamči završetak planiranih radova do kraja ljeta sljedeće godine. No, sve to pod pretpostavkom da zainteresirani do sredine ožujka podnesu svu potrebnu dokumentaciju i zahtjev za kupnju stanova.

O detaljima JAVNOG POZIVA se upoznajte OVDJE.