27 mladih obitelji put do doma ostvarilo kroz mjeru POS-a

4. travnja 2022.

U Biogradu na Moru u četvrtak je održana svečanost podjele ključeva kupcima stanova u višestambenim zgradama iz programa POS-a. Nakon tri godine izgradnje u šest POS-ovih zgrada s ukupno 36 stanova na Donjoj Grandi, useliti će 27 obitelji.

Svečanosti dodjele ključeva prisustvovali su državni tajnik Ministarstva mr.sc. Željko Uhlir, direktor APN-a Dragan Hristov i gradonačelnik Biograda na Moru Ivan Knez.

Izgrađeno je šest višestambenih građevina sa po šest stanova koje se nalaze na lokaciji Bilogorska 10 -16 i Hanibala Lucića 1. i 3.

Građevine se sastoje od prizemlja i dva kata (P+2K), a svakom stanu pridruženo je i po jedno parkirno mjesto. Ukupna netto korisna površina (NKP) za 36 stanova sa parkirnim mjestima iznosi NKP= 1.957,92 m2.

Kupoprodajna cijena iznosi 1.323,34 €/m2 NKP-a dok je ukupna vrijednost investicije 19,6 milijuna kuna.

Nakon pozdrava i čestitki svim sudionicima gradnje, kao i kupcima stanova, državni tajnik Uhlir je istaknuo kako projekti POS-a kontinuirano omogućuju građanima da lakše rješe svoje stambeno pitanje te dodao: ” Kroz 20 godina od donošenja Zakona o društveno poticanoj stanogradnji, izgrađeno je 8.400 stanova s ukupnom investicijskom vrijednosti od 4,4 milijarde kuna, od čega su 1,1 milijarde kuna poticajna sredstva Republike Hrvatske.”

Državni tajnik Uhlir potom je istaknuo kvalitetnu suradnju s Gradom Biogradom jer su zbog rapidnih skokova cijena “uskočili” s 2,5 milijuna kuna i tako pomogli da se projekt privede kraju.

Gradonačelnik Knez kazao je kako je od ukupno 36 stanova, na svečanosti podjeljeno ključeva za njih 27, dok ostalih devet stanova ostaje u vlasništvu Grada Biograda na Moru jer će ih koristiti za smještaj kadrova osnovne i srednje škole te kadrova Specijalne bolnice za ortopediju, dok je direktor Hristov svim stanarima zaželio puno sreće u životu i da stvore puno lijepih trenutaka u tim stanovima.

Dodajmo i kako je u Zadarskoj županiji dosad izgrađeno ukupno 528 stanova  i to 436 stanova u Zadru, 15 u Benkovcu, 22 u Biogradu na Moru, 4 u Ninu i 15 na Pagu.

U fazi izgradnje trenutno je oko 500-njak stanova iz programa POS-a na 13 lokacija vrijednih preko 300 milijuna kuna, od čega ​njih sto u Zadru te još 24 u Sv. Filipu i Jakovu.