Stanovi POS-a u Belišću dani su u najam s mogućnošću otkupa

19. srpnja 2022.

Novoizgrađena POS-ova zgrada u Belišću s 24 stana, vrijedna oko 16 milijuna kuna, dobila je nove stanare. Sedam mladih obitelji potpisalo je ugovore o najmu i dobilo ključeve svojih budućih domova.

Na prigodnoj svečanosti održanoj u belišćanskoj gradskoj vijećnici mlade su obitelji dočekali zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković, predsjednik Gradskog vijeća Belišća Domagoj Varžić i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragan Hristov te im nakon toga uručili ključeve unajmljenih stanova.

Sedam obitelji koje su potpisale ugovore pridružiti će se petnaest drugih obitelji koje su ugovore za stanove potpisale još u travnju. Tri su stana kupljena, s dvanaest korisnika je potpisan ugovor o najmu, pa su sada još samo dva stana ostala slobodna.

Cijena najma iznosi 25kn/m2 za stanove čija je površina 60 m2 nkp ili manja, a za stanove iznad 60 m2 nkp cijena najma iznosi 22 kn/m2.

Obitelji koje su potpisale ugovor o najmu, nekretninu mogu i otkupiti za tri do pet godina, u kojem slučaju im se prodajna cijena najma umanjuje za plaćene stanarine, a prodajna cijena iznosi 1.192 eura za četvorni metar.

Spomenimo i kako je u Osječko-baranjskoj županiji dosad izgrađeno 188 stanova po modelu POS-a (Osijek – 110, Đakovo – 30, Donji Miholjac – 24 i Belišće – 24), a sljedeće godine u planu je, nakon dobivanja građevinske dozvole, u Osijeku izgraditi još 206 stanova.