Polaganjem kamena temeljca svečano pokrenuta izgradnja četvrte POS zgrade u Umagu

2. lipnja 2021.

Svečanim činom potpisivanja povelje i polaganja kamena temeljca u Umagu, 1. lipnja 2021. godine, pokrenuta je izgradnja četvrte zgrade u okviru Programa društveno poticane stanogradnje.

 

Na mjestu izgradnje buduće POS zgrade u Umagu, u Ulici poduzetnika, gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese, direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragan Hristov  te državni tajnik Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Željko Uhlir, u prisustvu predstavnika Grada Umaga, Ministarstva, APN-a, predstavnika izvođača radova i nadzora te građana Umaga, potpisali su povelju za nastavak realizacije Programa društveno poticane stanogradnje Vlade Republike Hrvatske na području Umaga. Simbolično je povelja položena u zemlju, čime je i službeno započeta izgradnja četvrte POS zgrade u Umagu.

Nova POS zgrada sadržavat će 84 stana, ukupne NKP stanova od 5.740,58 m2 . Vrijednost investicije je oko 46.500.000,00 kuna, od čega su poticajna sredstva Republike Hrvatske oko 15.000.000,00 kuna.“