Gradnjom POS-a u Zadru i Šibeniku osigurava se dom za 227 mladih obitelji

29. srpnja 2021.

Jučer, 28. srpnja 2021. godine, državni tajnik mr. sc. Željko Uhlir i direktor APN-a Dragan Hristov obišli su dva gradilišta na kojima se grade buduće višestambene zgrade iz programa POS-a.

U Zadru na lokaciji „Crvene kuće“ gradi se zgrada od 100 stanova, ukupne investicijske vrijednosti 64 milijuna kuna, od čega su 19 milijuna kuna poticajna sredstva RH. Planirani rok završetka je krajem 2022. godine.

U Šibeniku na lokaciji „Bioci“  gradi se zgrada od 127 stanova, ukupne investicijske vrijednosti 80 milijuna kuna, od čega su 29 milijuna kuna poticajna sredstva RH. Planirani rok završetka je početkom 2023. godine.

Na gradilištima je napravljen uvid u tijek izvođenja radova te su održani sastanci s nadzornim inženjerima i izvođačima radova.

Ujedno je u Gradu Zadru održan sastanak s gradonačelnikom dr. sc. Brankom Dukićem i njegovim suradnicima na temu daljnjih planova u vezi POS-a u Zadru, a državni tajnik je predstavnicima Grada Zadra skrenuo pažnju na nove programe koje razvija Ministarstvo prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine i za koje će se moći povlačiti sredstva iz Europske unije u okviru Nacionalnog plana oporavka i otpornosti. Prvenstveno je bilo riječi o programima zelene urbane infrastrukture i kružnog gospodarenja prostorom i zgradama.