Gradnja dvije POS-ove zgrade u Sisku dobro napreduje

17. siječnja 2024.

Državni tajnik Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Domagoj Orlić, direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragan Hristov, u društvu gradonačelnice Kristine Ikić Baniček i zamjenika župana Mihaela Jurića obišli su danas gradilište POS-ovih zgrada na lokaciji u Lonjskoj ulici bb, naselje Zeleni brijeg, u Sisku.

Radi se o dvije višestambene zgrade s ukupno 30 stanova (svaka s ukupno 15 stambenih jedinica) neto površine 2.011 četvornih metara. Zgrade imaju četiri kata (prizemlje i 3 kata), odnosno ukupno će se izgraditi 8 jednosobnih stanova, 14 dvosobnih stanova i 8 trosobnih stanova.  Ukupna vrijednost investicije je oko 3.155.000,00 eura s PDV-om.

Ugovor o građenju sklopljen je sa Zajednicom ponuditelja Radanović d.o.o., građevinskim obrtom Tehning građenje i tvrtkom Tehnogradnja Sisak d.o.o. Ugovor o obavljanju poslova stručnog nadzora i konzaltinga sklopljen je s trgovačkim društvom Eko-plan d.o.o. iz Zagreba.

APN kao nositelj investitorskih poslova u svezi izgradnje i prodaje stanova pribavio je potrebna sredstva za izgradnju u iznosu od 2.440.181,13 eura (bez PDV-a), dok je Grad Sisak osigurao zemljište i komunalnu infrastrukturu bez naknade te sudjeluje u sufinanciranju izgradnje u iznosu od 180.007,66 eura.

Planirani rok završetka izgradnje je lipanj 2024. godine. U ovom trenutku, na građevinama se izvode radovi na instalacijama, glazurama te fasadi.

Spomenimo i kako je na području na području Sisačko-moslavačke županije po programu POS-a dosad izgrađeno 139 stanova (68 u Sisku, 12 u Popovači te 59 u Kutini). Na području cijele Republike samo u prošloj 2023. godini izgrađeno je i useljeno 300 POS-ovih stanova dok je u fazi izgradnje trenutno  169 stanova. Dodatno, za višestambenu zgradu na lokaciji u Gradu Zagrebu, naselje Blato (152 stana) ishođena je pravomoćna građevinska dozvola kao i za višestambenu zgradu u Osijeku (206 stanova).  U različitim fazama pripreme nalazi se trenutno 18 građevina sa oko 760 stanova.