Održani 14. Dani Hrvatske komore inženjera građevinarstva u Opatiji od 13. do 15. lipnja 2019.

17. lipnja 2019.

Pod pokroviteljstvom Predsjednice Republike Hrvatske i Ministarstva graditeljstva i prostornoga uređenja, u Opatiji su se od 13. do 15. lipnja 2019. održali 14. Dani Hrvatske komore inženjera građevinarstva. Dane Hrvatske komore inženjera građevinarstva organizira Hrvatska komora inženjera građevinarstva, a i ove godine skup okuplja stručnjake različitih profila s područja građevinarstva. Sudionici skupa imali su priliku sudjelovati u raspravama i razmjeni mišljenja o temama od zajedničkog interesa te naučiti nešto novo i družiti se izvan poslovnog okruženja.

Predstavnici Ministarstva upoznali su sudionike što novo donose Zakon o gradnji, Zakon o prostornom uređenju, Zakon o komori arhitekata i komorama inženjera u graditeljstvu i Zakon o poslovima i djelatnostima prostornog uređenja i gradnje. Održane su i radionice za eDozvolu, kako bi se sudionici skupa upoznali s informacijskim sustavom prostornog uređenja, e-poslovanjem, eKonferencijom te s nadogradnjom sustava eDozvola i uvođenjem digitalnog potpisivanja dokumenata.

Predstavnici APN-a održali su predavanje na temu Obnova zgrada javnog sektora po modelu ugovaranja energetske usluge (ESCO) gdje su prezentirani uspjesi dosadašnje provedbe Programa te izazovi i planovi za buduće projekte.  Predstavljen je tipski Ugovor o energetskom učinku, primjena ESCO modela u Sustavu obveza energetskih ušteda te mogućnost praćenje potrošnje i verifikacija ušteda kroz nacionalni informacijski sustav za gospodarenje energijom (ISGE).