Sveučilište Sjever i APN potpisali Ugovor o znanstveno-stručnoj suradnji

15. lipnja 2020.

Na Sveučilištu Sjever, u Sveučilišnom centru Varaždin u ponedjeljak, 8. lipnja 2020. godine potpisan je „Ugovor o znanstveno-stručnoj suradnji“  između Sveučilišta Sjever i Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama. Ugovor su potpisali prof.dr.sc. Marin Milković, rektor Sveučilišta Sjever te Dragan Hristov, dipl.oec, direktor APN-a, čime je službeno započeta provedba pilot projekta „Razvoj sustava za praćenje razine ugode u prostoru i izrada metodologije za verifikaciju energetskih ušteda u ovisnosti o razini ugode“.

Svrha ovog projekta jest uspostava metodologije za verifikaciju postignutih energetskih ušteda u zgradama nakon provedene mjera energetske obnove i dokazivanja dodatnih ušteda kroz ISGE – Nacionalni informacijski sustav za gospodarenje energijom, na način da se uzima u obzir zadovoljenje ugode korištenja i napredno upravljanje zgradom, što dosad nije bilo razrađeno. Projekt će se provoditi kroz mjerenje podataka na ranije obnovljenim zgradama UNIN1 i UNIN2, na adresi 104. brigade 3 te na zgradi UNIN3 na adresi Jurja Križanića 31b u Sveučilišnom centru Varaždin kroz tri faze, a izmjereni podaci će se automatski isporučivati u ISGE sustav, čime se planira uspostaviti navedena metodologija.

Potpisivanju Ugovora prisustvovali su prof.dr.sc. Damir Vusić, prorektor Sveučilišnog centra Varaždin, izv.prof.dr.sc. Sanja Šolić, pročelnica Odjela za strojarstvo, doc.dr.sc. Tomislav Veliki, pročelnik Odsjeka za strojarstvo; ujedno i energetski menadžer projekta, Damir Vuletić, dipl. ing. građ. pomoćnik direktora Odjela za energetsku obnovu zgrada javnog sektora APN-a, Iva Fakin, mag. ing. fiz.-geofiz, pomoćnica direktora odjel za sustavno gospodarenje energijom APN-a te ostali predstavnici Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama.