Održana završna konferencija projekta Fosterreg

15. svibnja 2017.

Nakon gotovo dvije godine suradnje između deset partnera iz četiri zemlje održana je završna konferencija FosterREG projekta. Svečanosti su prisustvovali direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Goran Bradić, koji je uime Agencije pozdravio skup.

Agencija za pravni promet na projektu sudjeluje kao ravnopravni partner zajedno sa Gradom Osijekom, Međunarodnim centrom za održivi razvoj energetike voda i okoliša, Bilboko berregokipenerako hirigintza elkartea SA – Surbisa, Vivienda y Suelo de Euskadi, S.A, Ente vasco de la energia, Nederlandse organisatie voor toegepast natuurwetenschappelijk onderzoek – TNO, Gemeente Utrecht, ASM Centrum Badan i Analiz rynku SP. Z O O. Glavni koordinator projekta je Fundación Tecnalia Research & Innovation (Bilbao, Španjolska).

FosterREG ima za cilj poboljšati kapacitete upravnih tijela na lokalnoj, regionalnoj i nacionalnoj razini za bolje planiranje, financiranje i provedbu projekata integrirane urbane obnove za održivo korištenje energije. Cilj se postiže, između ostalog, kroz angažiranje javnih dionika u aktivnostima jačanja kapaciteta (treninzima) na nacionalnoj i europskoj razini. 

Na završnoj konferenciji predstavljeni su rezultati FosteREG-a iz zemalja sudionica, kao i utjecaj trening aktivnosti održanih u sklopu projekta irom EU. Prisutnoj publici su ponuđene lekcije i materijali za buduću upotrebu pri planiranju, financiranju i provedbi projekata integrirane urbane obnove.

Sve pojedinosti projekta možete saznati na ovome linku te promotivnom video uratku – link.

Projekt je financiran sredstvima iz programa Europske unije za istraživanje i inovacije Obzor 2020. na temelju Sporazuma o dodjeli bespovratnih sredstava broj 649846.