Stanovi u izgradnji

Sveti Filip i Jakov

POLAGANJEM KAMENA TEMELJCA U SV. FILIP I JAKOVU JE OBILJEŽEN POČETAK GRADNJE ČETIRI ZGRADE S 24 POS-OVA STANA KOJI SE GRADU PO MODELU DRUŠTVENO POTICANE STANOGRADNJE, S CILJEM DA SE GRAĐANIMA OMOGUĆI RJEŠAVANJE STAMBENOG PITANJA PO ZNATNO POVOLJNIJIM UVJETIMA OD TRŽIŠNIH

Na mjestu izgradnje budućih POS zgrada načelnik Općine Sv. Filip i Jakov Zoran Pelicarić i direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragan Hristov, u prisustvu predstavnika i članova vijeća Općine Sv. Filip i Jakov, APN-a, predstavnika izvođača radova i nadzora, potpisali su povelju za nastavak realizacije Programa društveno poticane stanogradnje Vlade Republike Hrvatske na području Sv. Filip i Jakova. Simbolično je povelja položena u zemlju, čime je i službeno započeta izgradnja POS zgrada. Izgradnja će trajati oko 500 dana, nakon čega bi žitelji Općine Sv. Filip i Jakov, koji će se nalaziti na konačnoj listi kandidata, trebali useliti u svoje nove stanove.

 

U cilju realizacije Programa POS-a u Općini Sveti Filip i Jakov dana 25. ožujka 2021. godine potpisan je Ugovor o prijenosu prava vlasništva kojim Općina prenosi APN-u u vlasništvo zemljište u površini od 2775 m2, na kojem se planira izgradnja ukupno 24 stana u 4 građevine. Za izgradnju građevina, Općina je ishodila 4 pravomoćne građevinske dozvole. APN-u je predana projektna dokumentacija s građevinskim dozvolama temeljem kojih jeAPN kao nositelj investitorskih poslova sukladno Zakonu o društveno poticanoj stanogradnji, pokrenuo postupak javne nabave u svrhu sklapanja ugovora o građenju i ugovora o obavljanju stručnog nadzora i konzaltinga. U tijeku je sklapanje ugovora i priprema za početak izgradnje.