Održani Tečajevi za Energetske savjetnike i suradnike

18. travnja 2019.

 

Djelatnici APN-a, iz Odjela za sustavno gospodarenje energijom i ISGE, u suradnji s Energetskim institutom Hrvoje Požar, 10. i 11.04.2019. u prostorijama EIHP-a u Zagrebu, održali su edukacije o sustavnom gospodarenju energijom u zgradama javnog sektora, namijenjene djelatnicima javnog sektora.

Edukacija je obuhvaćala predavanja o toplinskoj zaštiti zgrada javnog sektora, termotehničkim sustavima i primjeni obnovljivih izvora energije, sustavima potrošnje vode, sustavima rasvjete u zgradama javnog sektora i javnoj rasvjeti te zakonskoj regulativi i korištenju ISGE sustava – alata za sustavno gospodarenje energijom. Održane su dvije edukacije za Energetske suradnike i jedna dvodnevna edukacija za Energetske savjetnike.

Cilj edukacija je upoznati sudionike o metodama sustavnog gospodarenja energijom kroz predavanja koja nastoje detaljno i na konkretnim primjerima pojasniti svrhu sustavnog gospodarenja energijom, a to je kako ostvariti energetske i financijske uštede, koje su vidljive praćenjem potrošnje i unosom računa u ISGE sustav.