Tematska radna skupina za pristupačno i održivo stanovanje Unije za Mediteran u posjetu APN-u i Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja

14. veljače 2019.

  1. i 12. veljače 2019. godine održan je dvodnevni radni posjet predstavnika tematske radne skupine za pristupačno i održivo stanovanje Unije za Mediteran. Domaćini tematskoj radnoj skupini bili su Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja te Agencija za pravni promet i posredovanje nekretninama. Posjet je okupio stručnjake iz područja pristupačnog i održivog stanovanja iz akademskog, financijskog i javnog sektora te nevladinih organizacija Republike Hrvatske.

 

Unija za Mediteran je međuvladina institucija sa sjedištem u Barceloni, koja promovira regionalnu suradnju među 43 zemlje članice (28 članica EU i 15 ostalih). Pod Regionalnom platformom za održivi urbani razvoj, tematska radna skupina ima zadatak da kroz niz evenata, radionica i događaja sa svim zemljama donese Akcijski plan pristupačnog i održivog stanovanja do kraja 2019. godine.

 

Tokom dvodnevnog posjeta predstavljena su dostignuća s primjerima dobrih programa, ali i izazovi  u daljnjem razvoju održivog stanovanja u Republici Hrvatskoj  te je dogovorena bliska suradnja u nastavku razvoja Akcijskog plana 2019.