Održana konferencija: ‘Održivi energetski razvitak grada Velike Gorice’

17. lipnja 2019.

Povodom održavanja Europskog tjedna održive energije, Ured za zaštitu okoliša Grada Velike Gorice je u suradnji s Hrvatskim savjetom za zelenu gradnju organizirao konferenciju: “Održivi energetski razvitak grada Velike Gorice”, koja je održana u subotu, 08.06.2019. godine, u Dvorani Galženica.

Na konferenciji su javnosti predstavljeni projekti Grada u području energetski održivog razvitka i zelene gradnje, a sve u svrhu približavanja ove tematike i ostvarivanja podrške javnosti politici energetski održivog razvitka Grada Velike Gorice. Ciljana publika konferencije su bili predstavnici suvlasnika stambenih zgrada, predstavnici gradskih četvrti i mjesnih odbora te predstavnici pravnih subjekata s područja Grada Velike Gorice čija djelatnost ima dodirnih točaka s ovom tematikom.

Predstavnici Grada Velike Gorice i Ministarstva Graditeljstva i Prostornog Uređenja su održali kratke prezentacije o energetskoj obnovi objekata s fokusom na energetsku obnovu u Velikoj Gorici. Predstavljeni su projekti energetski održivog razvitka u koje je uključen Grad Velika Gorica, kao i inovativni modeli financiranja za projekte energetske obnove. Spomenuta je važnost ISGE sustava za sustavno gospodarenje energijom u objektima javnog sektora. Na samom kraju konferencije je održana panel diskusija: „Velika Gorica – grad potencijala i uspješnih primjera u zgradarstvu i održivoj mobilnosti.”