Konačan rok za dostavom dopune dokumentacije subvencioniranih stambenih kredita

13. srpnja 2021.

Obzirom na okolnosti uzrokovane virusom SARS-CoV-2 i poteškoće nastale prilikom ishođenja tražene dokumentacije koja je bila potrebna za apliciranje na Javni poziv APN-a, što prema prispjelim informacijama, traje dulje nego je očekivano, utvrdili smo dodatni, odnosno konačni rok za dopunom dokumentacije. Dopune dokumentacije potrebne za realizaciju subvencioniranih stambenih kredita u 2021. godini, odnosno potpuni zahtjevi  bit će obrađeni na posebnoj sjednici Povjerenstva. Također, kreditne institucije su službeno obavještene o zaključnom roku dostave tražene dokumentacije.

Napominjemo kako je u interesu APN-a rješavanje stambenog pitanja građana, kao i zadovoljstvo korisnika subvencioniranih kredita te uzimajući u obzir pravni okvir i općenito otežane okolnosti poslovanja, objektivne razloge (pandemija, sanacija posljedica potresa), utvrdili smo konačni rok za dopunu dokumentacije zaključno s 31. kolovozom 2021. godine. Svi zahtjevi koji se dopunjuju, a čija dokumentacija ne pristigne do dana 31. kolovoza 2021. bit će odbijeni, odnosno donijet će se odluke o neodobravanju.

Vjerujemo da na taj način građani neće biti zakinuti u započetom postupku realizacije subvencioniranja kredita, a u sve u svrhu povoljnijeg rješavanja stambenog pitanja putem ovog hvalevrijednog programa.