Izgrađeni stanovi

Umag

„Polaganjem kamena temeljca svečano pokrenuta izgradnja četvrte POS zgrade u Umagu

Svečanim činom potpisivanja povelje i polaganja kamena temeljca u Umagu, 1. lipnja 2021. godine, pokrenuta je izgradnja četvrte zgrade u okviru Programa društveno poticane stanogradnje.

Na mjestu izgradnje buduće POS zgrade u Umagu, u Ulici poduzetnika, gradonačelnik Grada Umaga Vili Bassanese, direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragan Hristov  te državni tajnik Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine Željko Uhlir, u prisustvu predstavnika Grada Umaga, Ministarstva, APN-a, predstavnika izvođača radova i nadzora te građana Umaga, potpisali su povelju za nastavak realizacije Programa društveno poticane stanogradnje Vlade Republike Hrvatske na području Umaga. Simbolično je povelja položena u zemlju, čime je i službeno započeta izgradnja četvrte POS zgrade u Umagu.

Nova POS zgrada sadržavat će 84 stana, ukupne NKP stanova od 5.740,58 m2 . Vrijednost investicije je oko 46.500.000,00 kuna, od čega su poticajna sredstva Republike Hrvatske oko 15.000.000,00 kuna.“

Grad je u studenom 2017. godine iskazao interes za nastavkom realizacije Programa POS-a te nas izvijestio da je u tijeku prenamjena zemljišta određenog za realizaciju Programa POS-a.

U svrhu nastavka realizacije Programa POS-a u Gradu Umagu, u veljači 2019. godine potpisan je Predugovor o međusobnim pravima i obvezama između Grada i APN-a, dok je dana 04. studenoga 2020. godine potpisan i Ugovor o međusobnim pravima i obvezama u pogledu izgradnje višestambene građevine iz Programa POS-a s ukupno 84 stana. Ishođenje građevinske dozvole je u tijeku.