POS u Šibeniku: Ministar Štromar uručio ključeve za 148 stanova na Šubićevcu

20. lipnja 2018.

Potpredsjednik Vlade i ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Predrag Štromar danas je u pratnji zamjenice župana Šibensko-kninske županije Darije Puljić, gradonačelnika grada Šibenika Željka Burića i zamjenika Danijela Milete i Paška Rakića te direktora APN-a Slavka Čukelja podijelio ključeve stanova iz programa poticane stanogradnje (POS) za 148 obitelji na lokaciji Šubićevac, Ulica bana Josipa Jelačića 23 i 25.

U vremenu kada je iseljavanje mladih jedna od gorućih tema, POS program upravo je ono rješenje kakvo se traži od političara, smatra ministar Štromar, a koje im na konkretan način, s definiranim vremenskim rokom i osiguranim sredstvima omogućava da svoj život mogu planirati upravo u Hrvatskoj.

‘Što mladi ljudi danas žele? Žele posao s pristojnom plaćom i dom u kojem će moći zasnovati svoju obitelj. Na nama je da im, u suradnji s lokalnom upravom, to i omogućimo. Odavno smo zemlja za idealan odmor, a posao politike je da postanemo zemlja za kvalitetan život. Stoga sam izuzetno sretan što danas ovi stanovi postaju domovi za novih 148 obitelji. Drage Šibenčanke i Šibenčani, podijeliti vam ključeve vaših domova za mene je prilično emotivan trenutak i vjerojatno najljepši dio mojeg posla. Zahvaljujem gradonačelniku Željku Buriću na vrlo kvalitetnoj suradnji’, istaknuo je ministar Štromar prilikom uručivanja ključeva.

‘Ukupno u Hrvatskoj smo izgradili više od 8000 stanova te uložili preko četiri milijarde kuna u program poticajne stanogradnje, a podatak da se u domovima kupljenima uz subvenciju rodilo više od 200 djece me posebno veseli’, rekao je ministar Štromar.

APN je do sada u Gradu Šibeniku izgradio ukupno 99 stanova i to u dvije višestambene građevine na lokaciji Put kroz Meterize bb. S obzirom na veliki interes za stanovima iz Programa POS-a u gradu Šibeniku, APN će u suradnji s gradom Šibenikom, nastaviti s daljnjom realizacijom Programa.

Na ovoj lokaciji izgrađene su dvije zgrade POS-a oznake F1 i F2 s ukupno 148 stanova netto korisne površine stanova 9.651,15 m2. Ukupna vrijednost investicije je oko 75 milijuna kuna s PDV-om od čega su 26 milijuna kuna poticajna sredstava Republike Hrvatske. Građevina F1 katnosti Pr+6 sadrži 94 stana s pripadajućim spremištima, 32 garažno-parkirna mjesta i 15 garaža u prizemlju te 47 vanjskih parkirnih mjesta na parceli. Građevina F2 katnosti Pr+6 sadrži 54 stana s pripadajućim spremištima, 16 garažno-parkirnih mjesta i 10 garaža u prizemlju, te 28 vanjskih parkirnih mjesta na parceli.

Gradnja stanova započela je 16. svibnja 2017. godine. Projektna dokumentacija izrađena je od strane tvrtke ARHITEKTURA DUPLANČIĆ d.o.o., a radove je izvodila tvrtka KAMGRAD d.o.o. iz Zagreba. Nadzor i konzalting vodila je tvrtka INTERKONZALTING d.o.o. iz Zagreba. Pravomoćne uporabne dozvole ishođene su 1. lipnja 2018. godine.