Položen kamen temeljac za gradnju POS stanova u Šibeniku

9. svibnja 2017.

Zahvaljujući programu POS-a, 148 mladih šibenskih obitelji dobit će svoj stan za čiju je gradnju danas postavljen kamen temeljac. Ministar graditeljstva i prostornoga uređenja Lovro Kuščević, direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama (APN) Goran Bradić i gradonačelnik Željko Burić, u nazočnosti predstavnika zajednice ponuditelja: Dragutina Kamenskog, prokurista tvrtke Kamgrad i Vlade  Čovića, vlasnika Zagreb-Montaža Grupe, položili su kamen temeljac za izgradnju dvije višestambene građevine iz Programa POS-a na lokaciji Šubićevac u Šibeniku.

‘Čestitke gradskim službama na sjajno odrađenom poslu, a posebno čestitam šibenskim obiteljima koje će na ovoj lokaciji riješiti stambeno pitanje. Grad Šibenik proveo je tri javna poziva za iskazivanje interesa za kupnju stanova POS-a, na koje se javilo 400 kandidata stoga možemo očekivati da ćemo vrlo brzo započeti i novu gradnju stanova iz programa POS-a u Šibeniku’, kazao je ministar Lovro Kuščević.

‘Nakon 12 godina čekanja  u Šibeniku započinje gradnja stanova POS-a. Ono što smo obećali to i ostvarujemo. Gradnja 148 stanova iz programa POS-a osigurat će adekvatne uvjete za život, rad i ostanak mladih sugrađana i njihovih obitelji u našem gradu’, izjavio je gradonačelnik Željko Burić prilikom polaganja kamena temeljca na lokaciji izgradnje objekata iz programa poticane stanogradnje na Šubićevcu.

Direktor APN-a Goran Bradić zahvalio se Gradu Šibeniku i Ministarstvu graditeljstva i prostornog uređenja na kooperativnosti.

Na lokaciji Šubićevac predviđena je izgradnja dvije višestambene građevine s ukupno 148 stanova i garažama, odnosno garažno-parkirnim mjestima koja su pridružena stanovima ukupne netto korisne površine 9.651,15 m2. Planirana vrijednost investicije iznosi cca 75.370.000,00 kuna (s pdv-om) od čega je cca 26.000.000,00 kuna poticajnih sredstava Republike Hrvatske. Projektnu dokumentaciju izradila je tvrtka Arhitektura Duplančić d.o.o., a nadzor gradnje će vršiti trgovačko društvo Interkonzalting d.o.o.

Izgradnja će biti povjerena Kamgrad d.o.o, a rok za završetak radova na objektima je lipanj 2018. godine. 

Zagreb, 8. svibnja 2017. godine