Gradi se zgrada sa 12 stanova: svečano položen kamen temeljac za drugu zgradu u Radničkoj ulici preko POS programa

24. svibnja 2023.

Danas je u Đurđevcu svečano upriličeno polaganje kamena temeljca za drugu stambenu zgradu koja će se izgraditi preko POS programa na Radničkoj cesti.

Na samom početku su gradonačelnik Hrvoje Janči i direktor APN-a Dragan Hristov potpisali povelju i ugovor o međusobnim pravima i obvezama između Grada i APN-a.

Grad Đurđevac i APN do sada su uspješno realizirali izgradnju jedne stambene zgrade POS-a u Radničkoj ulici, a s obzirom na velik interes mladih obitelji za rješavanje stambenog pitanja ovo je smo nastavak odlične suradnje koju Grad i APN imaju.

–  Cilj ovog projekta je obiteljima s područja grada omogućiti zadovoljavanje stambenih potreba i poboljšanje kvalitete stanovanja izgradnjom stanova, uz poticaj javnih sredstava te mogućnost obročne otplate po pristupačnijim uvjetima od tržišnih, u pogledu kamata i rokova otplate. Imamo istog izvođača kao i na prošloj zgradi tako da vjerujem da će po tom pitanju sve biti u redu, a već sad se veselim predaji ključeva stanova budućim stanarima za godinu dana – rekao je gradonačelnik Janči te dodao kako Grad osigurava zemljište, komunalne priključke i izradu projektne dokumentacije, dok Agencija bez zarade financira izgradnju te su tako osigurani najpovoljniji uvjeti u odnosu na tržište.

Direktor Dragan Hristov dodao je da će se graditi 12 stanova s devet garaža i parkirališnim mjestima.

– Rok izgradnje je godinu dana, a ukupna vrijednost radova 1,6 milijuna eura, od čega su poticajna sredstva oko 400 tisuća eura dok predviđena cijena stana po metru kvadratnom iznosi 1.489 eura te je ona fiksna i neće se mijenjati – istaknuo je direktor.

– Svi oni koji ne uspiju riješiti stambeno pitanje kroz ovaj projekt, mogu očekivati da će se suradnja nastaviti i dalje jer Grad Đurđevac u svome vlasništvu ima još nekoliko građevinskih zemljišta na Radničkoj cesti – najavio je gradonačelnik.

Kamen temeljac, radove, sve radnike, ali i buduće stanare blagoslovio je župnik Župe Svetog Jurja Tomislav Leskovar.

Ovom događaju su nazočili i direktor tvrtke izvođača radova Komfort d.o.o. Đuro Kucelj, predstavnik nadzora STUDIO HM Miroslav Hodić, a događaj su popratili i stanari iz prve POS-ove zgrade.