Izgrađeni stanovi

Prelog

Svečano polaganje kamena temeljca za izgradnju višestambene građevine iz Programa POS-a u Gradu Prelogu, održano je u petak, 14. siječnja, na prostoru izgradnje buduće višestambene građevine, u Ulici Matije Gupca u Prelogu.

Uz polaganje kamena temeljca za izgradnju višenamjenske građevine u Gradu Prelogu, potpisana je i Povelja kojom je obilježen početak izgradnje i početak realizacije Programa društveno poticane stanogradnje Vlade Republike Hrvatske u Prelogu. Povelju su potpisali i kamen temeljac položili ministar prostornog uređenja, graditeljstva i državne imovine Darko Horvat, direktor Agencije za pravni promet i posredovanje nekretninama Dragan Hristov te gradonačelnik Grada Preloga Ljubomir Kolarek. Početak radova blagoslovio je župnik Župe sv. Jakoba ap.st. Prelog Antun Hoblaj, a uz ostale uzvanike nazočili su i predsjednik Skupštine Međimurske županije Dragutin Glavina te predsjednik Gradskog vijeća Grada Preloga Đuro Ujlaki.

Projektnu dokumentaciju izradila je tvrtka Trinas projekt d.o.o., dok će radove, u ugovorenoj vrijednosti od 11.994.997,52 kune, izvoditi Zajednica ponuditelja Core upravljanje d.o.o. i Energo S.  Grad Prelog se odlukom Gradskog vijeća Grada Preloga obavezao nepovratno sufinancirati izgradnju višestambene građevine POS – a, u iznosu od 2.028.229,73 kuna. Stručni nadzor nad radovima vršit će tvrtka Eko – plan d.o.o., a vrijednost ugovorenog nadzora iznosi 114.000,00 kuna. Gradnja ove zgrade sa dvadesetak stanova kreće samim polaganjem kamena temeljca, a prema sklopljenim ugovorima, rok za završetak radova je godinu dana.