Izgrađeni stanovi

Kutina

Započela je gradnja zgrade na Trgu dr. Franje Tuđmana u Kutini što je simbolično označeno polaganjem kamena temeljca u temelje buduće zgrade. U zgradi će biti izgrađeno 27 stanova, multimedijalna dvorana te poslovni prostori. Predstavnici Grada Kutine, Agencije za promet nekretninama, Ministarstva prostornoga uređenja, graditeljstva i državne imovine te Ministarstva branitelja položili su kamen temeljac, dok je prije same svečanosti polaganja kamena temeljca potpisan Ugovor o građenju i financiranju gradnje  između Grada Kutine i APN-a.

Dragan Hristov, direktor APN-a podsjetio je da su po Programu društveno poticanje stanogradnje u Kutini 2007. godine izgrađena 32 stana te je izrazio zadovoljstvo što će u ovom projektu biti izgrađeno 27 novih stanova u zgradi čija je ukupna korisna površina 3200 m2. “1800 m2 se odnosi na 27 stanova zajedno sa spremištem i garažno parkirnim mjestima. Na multimedijalnu dvoranu otpada 606 m2, a na poslovni prostor oko 992. Cijela građevina je zamišljena na 6 etaža sastavljenih od podruma, prizemlja i 4 kata. Rok izgradnje spomenute građevine je 460 dana i nadamo se kako će sve biti realizirano u spomenutom roku. Izvođač ovog projekta je Venka gradnja iz Novske. Ukupna vrijednost investicije je oko 39.000.000,00 kn od čega je APN osigurao 2/3 sredstava, a 1/3 Grad Kutina. Predviđena cijena po kvadratu je oko 1.350,00 eura”, rekao je Dragan Hristov.

 

U tijeku su pripremne aktivnosti za početak izgradnje građevine mješovite namjene sa 27 stanova i pripadajućih parkirnih mjesta, 4 poslovna prostora u roh-bau izvedbi te multimedijalnom dvoranom, a sve u suradnji s Gradom Kutinom te Ministarstvom hrvatskih branitelja.